Acts en workshops

Maki’Art speelt graag in op de omstandigheden en biedt op die manier graag concepten en acts op maat, waarbij er een mix ontstaat tussen grime en straattheater. Hieronder slechts enkele voorbeelden.

Familieconcepten
Indien gewenst brengt Maki’Art totaalconcepten voor het hele gezin. Gezien het spelelement zowel voor volwassenen als voor kinderen bedoeld is, spelen wij liefst op evenementen waar beiden aanwezig zijn.

  • Onze TELETIJDS-TEMPEL geeft kinderen de kans de hedendaagse hypes te ontvluchten door naar een ander tijdperk te flitsen waar alles beter is. Er gelden echter strenge selectiecriteria, en enkele praktische proeven moeten worden afgelegd vooraleer iemand geschikt wordt bevonden om de tempel te betreden, want dit is niet zonder risico. Binnenin worden de kinderen onder handen genomen door onze ietwat verstrooide professoren, die hen met de nodige kunde en onkunde zo goed mogelijk transformeren richting gewenste tijdperk. Bij aflevering krijgen ouders de nodige info mee voor een goede omgang met hun nieuwe kind en bijhorende gewoontes. Gezien dat laatste essentieel is voor het slagen van de tijdreis, wordt van ouders verwacht hun goedkeuring te geven, alsook zelf hun kind op te vangen na een helse tocht door de tijd.

 

  • Onze KUNST-EXPOSITIE en bijhorend atelier staan open voor jong en oud. Gezichten worden  beschilderd en gesigneerd, inspiratie wordt doorgegeven, kinderen worden geveild en verkocht aan de hoogste bieder. Wie boven zijn budget biedt wordt ingeschakeld als extra werkkracht. Onze kunst-experte Chantal begeleidt eigenzinnige rondleidingen terwijl kunstenares Estelle zich uitleeft met verf en borstel.

 

  • Onze CIRCUSTHEMA-ACT zorgt opnieuw voor de ideale mix tussen kindergrime en straattheater, waarbij de wachtrij een hele belevenis wordt en de kinderen én ouders op interactieve manier én met een hoek af worden klaargestoomd als echte artiesten. Onze fotoborden zorgen daarbij voor geweldige foto’s.

 

  • Ons OOSTERS THEMA zorgt dan weer voor een heel pak sfeer. Ontwerpen en tattoo’s van draken, ninja’s, geisha’s en nog vele anderen kunnen jong en oud bekoren. Ook hier kunnen foto’s gemaakt worden met onze fotoborden. Indien gewenst zorgt ook hier een acteur voor een aangepaste interactie met de wachtrij of doen we gewoon een DIY-tattoo-workshop!

18423974_660847554123297_5953923685678609323_n

Ludieke acts voor volwassenen

  • Gepersonaliseerde teksten worden gehandletterd op het lichaam nadat een waarzegger, een vakbondsafgevaardigde, een kassierster, een poëet of weet-ik-veel-wie (kan aangepast worden aan de omstandigheden) na een diepgaand gesprek uitgevist heeft wat bij u past. Een acteur vangt iedereen persoonlijk op en doet de voorbereidende brainwash om u te overtuigen die ene levenswijsheid, die slogan, dat boodschappenlijstje dat u steeds weer vergeet, of die persoonlijke herinnering op uw lichaam te vereeuwigen. Vooral voor volwassenen. Uitzonderingen worden toegestaan voor kinderen waarvan de ouders niet alleen durven te komen. Tattoos zijn permanent, althans dat zult u geloven nadat u onder handen werd genomen door een acteur-make-up artiest die ervoor zorgt dat u nooit meer terug wil naar voorheen.
  • Connectie-facilitator: na een grondige persoonlijkheidsanalyse, krijgt u een sprekende tattoeage die uw persoonlijkheid in één symbool samenvat. Foto’s op Tinder worden effectiever, u wint tijd tijdens het speeddaten, u vindt snel gelijkgezinden op een congres of u kan efficiënt bij de juiste mensen gaan staan op het feest van uw tante waar u niemand kent. Kortom, alleen maar voordelen. De tattoo kan makkelijk verwijderd en herplaatst worden, waardoor u een andere identiteit kan aannemen indien u te weinig scoort. Vooral voor volwassenen.

 

Workshops

Maki’art verzorgt stoomcursussen met een hoop tips en tricks voor het échte werk, een creatieve uitspatting met een groep vrienden waarbij vooral de beleving centraal staat, of een praktische variant om creatief te leren denken. We willen vooral dat u zich amuseert, bijleert en voldaan en nieuwsgierig terug vertrekt.